May

Kurumumuz Tarih Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Serkan BAYA tarafından yürütülen "eTwinning Köprüsü ile Kültürel Paylaşımlar" projesi başarıyla tamamlanmıştır. Proje 3 farklı okuldan 3 öğretmen ve 12 öğrenci ile yürütülmüş ve 10 hafta sürmüştür.

Belli bir coğrafyada tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde insanların kendilerine ve çevreye verdikleri anlam ve mücadelelerinin toplamı olan; yeni kuşaklara aktarılan bu çabalarının sonuçları ve araçlarıdır, kültür.

Bu nedenle, günümüzde yerel kültürün evrensel kültür içinde yok olmasını önlemek ve onu yeni nesillere aktarmak daha büyük önem arz etmektedir.

Kültürel mirasımızın yeni nesillere aktarılması için özellikle teknolojik gelişmelerle değişime uğrayan veya ihtiyaç duyulmadığı için yok olan öğelerini hatırlamak-hatırlatmak amacıyla projemizi inşa ettik.

Nis

Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Görsel Sanatlar Öğertmeni Nihal KARASLAN, Matematik Öğretmeni Şule ORUÇ , Tarih Öğretmeni Akın AKPINAR ve Öğrencileri, "Çevre Kirliliği"ni konu alan "GLECEĞE UMUT DİK" adlı e Twinning projesini yürütüyorlar.

Orman Haftasında, Orman İşletmesinden aldıkları fidanları okul bahçesine proje ğrencileri ile birlikte diktiler.

Katkılarından dolayı Orman İşletmesine teşşekkür ederiz.

Nis

Nihal KARASLAN, Şule ORUÇ , Akın AKPINAR ve Proje Ekip Öğrencileri , "GELECEĞE UMUT DİK" adlı  eTwinning etkinliği olarak  Okul Bahçemizde ve sınıflarımızda temizlik yaptılar.

Nis

"Geleceğe umut dik "  eTwinning Projesi organizesi olarak, "NASIL ÇEVRECİ OLUNUR?" konulu online toplantıda buluşalım