MERSİN / TARSUS - Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi

eTwinning Köprüsü ile Kültürel Paylaşımlar

Kurumumuz Tarih Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Serkan BAYA tarafından yürütülen "eTwinning Köprüsü ile Kültürel Paylaşımlar" projesi başarıyla tamamlanmıştır. Proje 3 farklı okuldan 3 öğretmen ve 12 öğrenci ile yürütülmüş ve 10 hafta sürmüştür.

Belli bir coğrafyada tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde insanların kendilerine ve çevreye verdikleri anlam ve mücadelelerinin toplamı olan; yeni kuşaklara aktarılan bu çabalarının sonuçları ve araçlarıdır, kültür.

Bu nedenle, günümüzde yerel kültürün evrensel kültür içinde yok olmasını önlemek ve onu yeni nesillere aktarmak daha büyük önem arz etmektedir.

Kültürel mirasımızın yeni nesillere aktarılması için özellikle teknolojik gelişmelerle değişime uğrayan veya ihtiyaç duyulmadığı için yok olan öğelerini hatırlamak-hatırlatmak amacıyla projemizi inşa ettik.

09-05-2022

Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 13:43 - Görüntülenme: 292