Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi

Mithatpaşa Mahallesi, Tataristan Caddesi No23 MERSİN/TARSUS
Vizyon
Öğrencilere sağladığı çağdaş, teknolojik eğitim ortamları ile; Seçkin, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden, alanında kendisini kanıtlamış eğitim kadrosu ile; Öğrenci ve mezunları kucaklayan, okul-aile-çevre işbirliğini önemseyen, bütün bu etkenleri başarı ve kaliteye dönüştüren paylaşımcı ve katılımcı, okul idaresi ve okul aile birliği ile; Eğitimde çağdaş Türkiye için öncü olmak.
Misyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel amaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, onları koruyan ve yücelten bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Üniversiteye Sınavlarında başarı oranımız 2013-2014 eğitimi öğretim yılında %59, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise %66´dır. LYS sınavlarında öğrenci yerleştirme oranlarımız aynı yıllarda %59 ve %66 dır.
08:10 / 15:20
KLİMA