Öğretmen , Öğrenci, Veli Yönergesi

Öğretmen Yönergesi

·         Ortak araç-gereç kullanılmayacak; kalem, silgi vb. kişisel olacaktır.

·         Düzenli olarak el yıkanacak, dezenfektan kullanılacaktır.

·         Kampüs içerisinde sosyal mesafeye dikkat edilecektir.

·         Okul bilgisayarlarını kullandıktan sonra temizliği yapılacaktır.

·         Ofis masa üstlerinde kitap, defter bırakılmayacak; her gün, gün sonunda eşyalar kitaplığa kaldırılacaktır.

·         Derste mutlaka siperlik takılacak, maske ders anlatılırken çıkarılacak, öğrenci arasında gezerken maske takılacaktır.

·         Öğrenci oyun alanlarında, kendilerine tanımlı sınıfların başında nöbet tutulacaktır.

·         Sınıflar havalandırılacaktır.

·         Öğrencilere maske, siperlik kullanımı ve sosyal mesafeye yönelik hatırlatıcı uyarılar yapılacaktır.

·         Şüpheli bulgular gösteren öğrenci tespitinde vakit kaybetmeden revir birimi bilgilendirilecektir.

·         Öğretmenler odasında kişisel kullanımda olan çay ve kahve makineleri kullanılmayacaktır.

Öğrenci Yönergesi

·         Okula her gün temiz forma ile gelinecektir.

·         Öğrenciye ait tüm maske ve siperliklere çıkmaz kalemle isim yazılacaktır.

·         Öğrenci dolaplarında yedek maske bulundurulacaktır.

·         Kampüse girerken maske ve siperlik takılacaktır.

·         Düzenli olarak el yıkanacak, dezenfektan kullanılacaktır.

·         Okul kapısı girişinde bulunan "hijyen paspası"na mutlaka basılarak içeri girilecektir.

·         Kampüs içerisinde sosyal mesafeye dikkat edilecektir.

·         Koridorda siperlik ve maske takılacaktır.

·         Tüm öğrencilerin araç – gereçleri kişisel olacak ve başkasıyla paylaşılmayacaktır.

·         Derste mutlaka siperlik ve maske takılacaktır. (Maske ara ara çıkarılabilir.)

·         Beden eğitimi derslerinin olduğu günlerde okula beden eğitimi formasıyla gelinecek, ders sonrası değiştirmek üzere yanında yedek beden eğitimi forması getirilecektir.

·         Belirlenen oyun alanlarının dışına çıkılmayacak ve nöbetçi öğretmenin yönergelerine uyulacaktır.

·         Yurt dışına seyahat edecek olan öğrencilerimizin seyahatten döndükten sonraki ilk 14 gün içinde en yakın sağlık merkezine başvurmaları istenecektir. Doktor muayenesi sonucunda konulan teşhis ve öğrencinin okula devam etmesinde sakınca olup olmadığını belirten sağlık raporu okul yönetimine sunulmalıdır.

Veli Yönergesi

Değerli Velilerimiz,

Covid 19 önlemleri kapsamında MEB  kitapları, diğer kitap ve kırtasiye alışverişinizi hafta içi 15.30 -17.30 , haftasonu 10.00-15.00 saatleri arasında yapabilirsiniz. Bunun dışında, okul yönetimi ve muhasebe birimiyle görüşmek isteyen velilerimiz sadece randevu alarak okula gelebilirler. Bilginizi, takibinizi ve hassasiyetinizi önemle rica ederiz.

Okul Yönetimi

·         Velilerimizin okul kampüsüne girişleri, ilgili yönetmelik gereği mümkün olmayacaktır.

·         Servis hizmeti almayan öğrencilerimizi, velilerimiz kampüs ana giriş kapısında bırakıp alacaklardır.

·         Sadece randevulu gelen velilerimiz, kayıt altına alınarak Covid-19  önlemleri doğrultusunda gerekenleri uygulamaları koşuluyla okula giriş yapacaktır.

·         Hastalık belirtilerinden (37,3 ve üzeri ateş -, burun akıntısı, öksürük, hapşırık, nefes darlığı, yaygın kas ağrısı) en az birini gösteren öğrencilerin okula gönderilmemesi ve okul idaresinin bilgilendirilmesi gerekmektedir.

·         Aile içinde herhangi bir semptomun görülmesi hâlinde öğrencimizin okula gönderilmemesi ve okul idaresinin bilgilendirilmesi gerekmektedir.

·         Her sabah veli tarafından öğrencilerin ateş ölçümleri yapılmalıdır.

·         Tüm öğrencilerimizin her gün temiz forma ile okula gelmeleri gerekmektedir. Velilerimizin bu konuda hassasiyeti önemlidir.

·         Velilerimizin öğrencileri AVM, konser ve sinema salonları gibi kalabalık ortamlara sokmaması gerekmektedir.

·         Çocuklarımızın bağışıklık sisteminin güçlü olması için yeterli uyku ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Bu konuda velilerimizin gerekli düzenleme ve önlemleri alması önemlidir.

·         Öğrencilerimizin okula kendi mataralarıyla gelmesi ve mataraların üzerinde mutlaka isim bulunması önemlidir.

·         Evden yemek ya da atıştırmalık getiren öğrencilerimizin, yiyeceklerini paylaşmaması gerektiği mutlaka hatırlatılmalıdır. Bu konu ile ilgili takip ve destek sınıf öğretmenleri tarafından da yapılacaktır.

·         Öğrencilerimizin okulda kullanacağı siperlik ve maskelere muhakkak isim yazılması gerekmektedir. İhtiyaç listesinde belirtilen maskeler öğrencilerimizin bireysel kullanımı için yedek olarak dolaplarında saklanacaktır.

·         Yurt dışına seyahat edecek olan velilerimizin seyahatten döndükten sonraki ilk 14 gün içinde en yakın sağlık merkezine başvurmaları istenecektir. Doktor muayenesi sonucunda konulan teşhis ve öğrencisinin okula devam etmesinde sakınca olup olmadığını belirten sağlık raporu okul yönetimine sunulmalıdır.

Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 15.10.2020 13:22 - Görüntülenme: 434