Kantin Düzeni, Tuvalet Kullanımı, Spor Salonları İle İlgili Alınan Önlemler

Kantin Düzeni İle İlgili Alınan Önlemler

·         Kantin personeline Covid-19  ve hijyen eğitimleri verilmiştir.

·         Kantinlerimiz yoğunluğu azaltacak şekilde birçok noktadan hizmet verecektir.

·         Alışveriş için sıraya giren öğrencilerimizin sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli uyarı ve önlemler alınmıştır.

·         Kantin iç ve dış tezgâhları her teneffüs sonrası dezenfekte edilecektir.

·         Kantin personeli maske, bone ve eldiven kullanacak; sık sık maske, eldiven değişimi yapacaktır.

·         Kantinlerin önünde el dezenfektasyonu standı yer alacaktır.

Tuvalet Kullanımı İle İlgili Alınan Önlemler

·         Temizlik personeline Covid-19  ve hijyen eğitimleri verilmiştir.

·         Personel işe özgü KKD'ler (maske-bone-eldiven ) kullanmaktadır.

·         Her tuvalet kullanımı sonrasında; klozetler, lavabolar, kapılar, kapı kolları, çesme başlıkları, dispenserler uygun kimyasal ile temizlenip dezenfeksiyonu yapılacaktır.

·         Tuvaletlerde ayak pedallı el dezenfektanı kullanılacaktır.

·         Tuvaletlerin temizliği her aradan sonra, ders esnasında yapılacaktır.

·         Her arada tuvaletlerde bir temizlik görevlisi bulunacak ve gerekli önlemlerin alınmasına nezaret edecektir.

·         Her ders arasında, ellerin yıkanması ve tek kullanımlık kâğıt havluların kullanılması için öğrenciler yönlendirilecektir.

Spor Salonları İle İlgili Alınan Önlemler

·         Temizlik personeli ve salon sorumlularına Covid-19  eğitimi verilmiştir.

·         Soyunma odalarının kullanımını azaltmak amacıyla, beden eğitimi derslerinin olduğu günlerde öğrencilerimizin okula beden eğitimi formasıyla gelmesi, ders sonrası değiştirmek üzere yedek beden eğitimi forması bulundurması gerekmektedir.

·         Beden eğitimi dersleri, hava durumunun elverdiği ölçüde açık havada yapılacaktır.

·         Spor salonu girişlerine hijyen paspas üniteleri yerleştirilmiştir, salona girişler hijyen paspasa basılarak yapılacak, ardından her zaman olduğu gibi salonda giyecekleri spor ayakkabılarıyla dersleri yapacaklardır.

·         Periyodik temizlik ile birlikte her kullanım sonrasında dezenfektasyon yapılacaktır.

·         Spor salonu ve antrenman alanlarındaki klimaların temizlikleri ve dezenfektasyonu düzenli olarak yapılmaktadır.

Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 15.10.2020 13:21 - Görüntülenme: 492