Bina İçinde Alınan Önlemler

·         Bina içi temizliklerinde kullanılan kimyasallar dezenfektanlı genel temizlik ürünüdür.

·         Bina girişlerinde ve içinde ayak pedallı el dezenfektanı, kapı önlerinde ise hijyen paspası yer alacaktır.

·         Bina girişlerindeki hava perdeleri bu süreç içerisinde kullanılmayacaktır.

·         Klimaların günlük temizliği ve dezenfeksiyonu sağlanacaktır.

·         Bina içindeki tüm alanlar ve sınıflar, uygun kimyasal ile temizliği yapıldıktan sonra, ULV cihazları ile dezenfekte edilecektir.

·         Bina içinde tüm öğrenci ve personel maske kullanacaktır.

·         Covid-19  önlemleri ve uyulması gereken kurallar ile ilgili görsel bilgilendirmeler sınıflar, koridorlar, ofisler ve ortak kullanım alanlarına asılacaktır.

·         Temizlik ve dezenfeksiyon planları oluşturulmuş olup uygulamalar, ilgili birimlerce gün boyu ve sonunda uygulanacak ve Covid-19  kurulu tarafından denetlenecektir.

·         Sınıf içinde oturma düzeni, mesafeler dikkate alınarak oluşturulacaktır.

·         Öğrenciler sınıfta her gün kendi sırasında oturacak, yer değiştirmeyecektir.

·         Sınıfta kullanılan kırtasiye ve eğitim malzemeleri kişiye özel olacak, ortak kullanılmayacaktır.

·         Teneffüslerde öğrenciler kendi sınıflarına ayrılan alanlarda öğretmenleri ile birlikte olacak, temassız oyunlar tercih edilecektir.

·         Gün içinde, düzenli aralıklarla Covid–19 önlemleri ile ilgili anonslar yapılacaktır.

·         Bina ve sınıf kapı ve pencereleri temiz hava sirkülasyonu için açık bırakılacaktır.

·         Maske ve eldiven atıkları, özel atık kutularına atılacaktır.

Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 15.10.2020 13:20 - Görüntülenme: 824